Petromax

Geschiedenis

De geschiedenis van Petromax begint rond 1900 met Max Graetz. Hij is de uitvinder van de  petroleum hoge druk lampen. Petroleum was net nieuw en Max bedacht met succes een  methode om petroleum om te zetten in gas. Dankzij een reservoir dat met behulp van een pomp onder druk gezet kan worden zijn de Petromax lampen makkelijk aan te steken en ze hebben een hoge lichtopbrengst. Vrienden van Max noemden hem Petroleum Max en de naam Petromax was geboren.

Petromax is een sterk merk dat wereldwijd bekend is en geprezen wordt om zijn kwaliteit. Naast de bekende hoge druk lamp ontwikkelt en produceert men onder de naam Petromax artikelen die aansluiten bij het buitenleven en -koken.
De kracht van Petromax is de naamsbekendheid en de bedrijfsfilosofie. Elk artikel behoudt zijn traditie. Door toevoeging van innovatie en een hoge kwaliteitsnorm is Petromax in staat om de beste en meest doordachte artikelen op de markt te brengen.

Beleving

Petromax is het A-merk voor het Outdoor Cooking-segment. Met als doel om van elk avontuur een echte ervaring te maken. 

Petromax kent de waarde van momenten waarbij de tijd stil mag staan. Gemeenschappelijke ervaringen in de natuur brengt mensen op de meest originele manier dichter bij elkaar. Buitenavonturen geven ons de mogelijkheid om te creëren wat het belangrijkst is: tijd samen die onvergetelijk is.

Dat wil Petromax aan iedereen meegeven en de passie ervoor delen.

 

Petromax social media
Volg en deel de social media Petromax Benelux op Facebook en Instagram.

Petromax in de winkel

Grills & Stoves vertegenwoordigt Petromax in de Benelux. De combinatie tussen fysieke winkel en online verkoop is erg belangrijk. Petromax is een merk die een prominente plaats verdient in de winkel! Een goede uitleg over de merken en de aanwezigheid van alle items is erg belangrijk.

Bij Grills & Stoves focussen wij ons op merkbeleving. Dat betekent dat elke Petromax dealer een ruim assortiment moet opnemen en ook ruimte moet maken voor een mooie winkel presentatie. 
Wij selecteren dealers met een goede fysieke locatie waar klanten alle producten kunnen bekijken, voelen, beleven en een goede uitleg krijgen.

Uiteraard zijn er verschillende opties om de producten van Petromax mooi te presenteren in de winkel. Van eigen winkeldisplays tot stijlvolle houten Petromax displays. We denken graag mee in maatwerk oplossingen met mooie sfeer impressies van de producten.