Ignium

Geschiedenis
Toen de drie FONDIUM-aandeelhouders Matthias Blumentrath, Achim Schneider en Arnd Potthoff de twee vestigingen van Georg Fischer AG, Singen en Mettmann overnamen, namen zij ook de meer dan 125-jarige geschiedenis over van een bedrijf dat zich sinds 1895 bezighoudt met de verwerking van ijzer.

Het behoud van de traditie van een gevestigd bedrijf lag voor de hand. Als producent van gegoten chassisonderdelen voor de auto-industrie met een wereldwijde reputatie zag men de tijd rijp om de technische knowhow van het productieproces van het ijzergieten te combineren met design. FONDIUM bracht hun belofte van ‘rethinking iron casting’ in de praktijk en besloot designobjecten voor de consumentenmarkt te produceren onder het eigen merk IGNIUM.

Vuur is elementair in het smeltproces van ijzer en daarom de naamgeving van het merk. Onder het merk IGNIUM moeten designobjecten worden gecreëerd die alle kenmerken zichtbaar maken die altijd al in FONDIUM-producten te vinden waren: hoge kwaliteit, duurzaam geproduceerd en met een uniek design. Vanwege de naam moest het eerste IGNIUM product zo dicht mogelijk bij vuur staan, een vuurschaal en BBQ waarop je kunt grillen en braden paste daar perfect bij. Onze eerste TARAN was geboren.

 

Beleving
Vanaf het begin is vuur de plek geweest waar iedereen zich voor de mensheid heeft verzameld. Want vuur geeft licht, warmte en veiligheid.

Gietijzeren producten zijn duurzaam, gaan lang mee en hebben ideale eigenschappen voor een hoogwaardige grill of haard. De TARAN bestaat uit grondstof besparende en CO2-neutrale materialen. De haard en grill staan als driepoot op hoge of korte poten van eikenhout uit het plaatselijke Zwarte Woud. De belangrijkste grondstof is ijzer, dat in een zandvorm wordt gegoten en gevormd. Montage-elementen van roestvrij staal geven de TARAN een bijzonder en exclusief tintje.

Duurzame productie begint bij de grondstoffen. De TARAN is gemaakt van ijzer en hout. Eikenhout uit het Zwarte Woud is de hernieuwbare grondstof die ons de poten voor de TARAN levert. Door hun korte reis hebben ze een geringe CO²- voetafdruk en dat is belangrijk voor ons. 
Het ijzer waaruit we de TARAN gieten wordt regionaal aangeleverd als gerecycleerd materiaal en vindt zijn nieuwe bestemming in deze cyclus.

Ignium gemaakt in Duitsland

Intussen is het hele jaar door barbecueën en tuinieren een ononderbroken trend geworden, zoals de cursussen op winterbarbecues laten zien. Hieruit ontstond het oorspronkelijke idee van de verantwoordelijke makers van TARAN om in eigen beheer een hoogwaardig, maar toch eenvoudig premium product te ontwikkelen en te produceren. De TARAN is meer dan een vuurschaal met grillfunctie. Het is een pareltje voor de buitenruimte en een model qua functionaliteit. Hier werd de perfectie op het gebied van gietijzeren kwaliteit en functionaliteit gecombineerd met innovatief design.

IGNIUM in de winkel

Grills & Stoves vertegenwoordigt IGNIUM in de Benelux. De combinatie tussen fysieke winkel en online verkoop is erg belangrijk. IGNIUM is een merk dat een prominente plaats verdient in de winkel! Een goede uitleg over de merken en de aanwezigheid van alle items is erg belangrijk.

Bij Grills & Stoves focussen wij ons op merkbeleving. Dat betekent dat elke IGNIUM dealer een ruim assortiment moet opnemen en ook ruimte moet maken voor een mooie winkel presentatie. 
Wij selecteren dealers met een goede fysieke locatie waar klanten alle producten kunnen bekijken, voelen, beleven en een goede uitleg krijgen.

Uiteraard zijn er verschillende opties om de producten van IGNIUM mooi te presenteren in de winkel. We denken graag mee in maatwerk oplossingen met mooie sfeer impressies van de producten.