Envirofit

nieuw logo envirofit 250 p

Sinds eind 2013 is Grills and Stoves “ Authorized Distributor” van Envirofit International Ltd. binnen Europa.
Envirofit International Ltd. is een non-profit organisatie, wereldwijd marktleider op het gebied van distributie en ontwikkeling van Clean Cook Stoves.
Envirofit is een Amerikaanse organisatie die zich richt op het ontwikkelen en produceren van non-food producten met een lage milieubelasting. In samenwerking met de afdeling Energy Conversion Laboratory van de Colorado State University en Shell Foundation heeft Envirofit onder andere kook- en barbecuesystemen ontworpen die design, duurzaamheid, kwaliteit en toepasbaarheid samenbrengen.


Envirofit heeft dankzij een jarenlange ervaring in productontwikkeling, deelname aan en organisatie van duurzame kookprojecten, gebruik makend van eigen testcentra de meest zuinige, efficiënte en duurzame kook- en barbecuesystemen ontwikkeld. Deze kook- en barbecuesystemen van Envirofit passen heel goed bij de vele kookmomenten die wij in onze westerse wereld kennen. Veilig koken, snelle start- en kooktijd, schone uitstoot, weinig hout-, kolen- of brikettenverbruik, uitgekiende accessoires en mooi design sluiten hier naadloos bij aan.


Envirofit heeft voor diverse brandstofsoorten zeer efficiënte kook stoves, plancha stoves en barbecues ontwikkeld.


Hout / Biomass

Op basis van het “rocket stove” principe wordt efficiënt hout en andere biobrandstoffen verbrand. Envirofit heeft de meest efficiënte “rocket stove” ontwikkeld.
Het “rocket stove” principe is gebaseerd op een optimale verhouding tussen vuurkamer en vuuruitlaat. Deze vuuruitlaat staat haaks op de vuurkamer.

Door optimale zuurstofaanvoer en de rookterugslagring in de vuuruitlaat is dit systeem bijna rookloos wanneer het vuur in de stove brandt.
Door isolatie ( isolatiemateriaal of luchtschotten ) kunnen deze stoves een warmteafgifte van meer dan 3 kW bereiken.

U kunt binnen een halve minuut 500 cc water aan de kook brengen!

 

 doorsnede G3300  econochar 1Plancha working proces heat

 

 

Kolen / Briketten

Deze stoves zijn duurzaam en uitzonderlijk efficiënt. De vuurkamer is gemaakt van een gepatenteerd metaal dat een lange levensduur garandeert en dat warmte terugreflecteert in het vuur zodat schadelijke rook en gassen verbrand worden. De temperatuur kan door middel van een luchtschuif geregeld worden.


De Envirofit kolen stoves worden gekenmerkt door een reductie in kolen/brikettenverbruik van 50% ten opzichte van een standaard / traditionele kook stove of barbecue. De vuurkamer kan met 190 gram kolen of briketten gevuld worden.


Deze stove heeft een hoge CO2-reductie vergeleken met andere stoves. De stoves beschikken over een lage koolmonoxide uitstoot: Carbon monoxide (CO) –29.9 g vs. 80 g baseline. Dit betekent een verminderde CO impact rond de stove – dus minder gevaarlijk voor je leefomgeving.

 

Professionele stoves

Naast de compacte rocket stoves heeft Envirofit ook twee ‘professionele” stoves ontwikkeld. De Plancha stove heeft een gietijzeren bakplaat waarop je groenten, vlees en vis kunt bereiden. De Plancha is ook geschikt voor pannen. Binnen een handomdraai is de gietijzeren plaat warm genoeg om op te grillen.


De Institutional 100 lt. stove is een grote rocket stove waarin een 100 lt. pan is verwerkt. Ideaal voor catering, chefs, campingorganisaties, markten en events. Deze stove kan 80 liter water binnen 50 minuten laten koken.
Het grote voordeel van deze twee stoves is dat je geen gasflessen of stroom nodig hebt. Alleen wat houtjes!

 

ENVIROFIT Nov12
COOX Black
Envirofit G3300 Vooraanzicht
Envirofit G3 Houtstove Black
Envirofit Jacht 2012
Envirofit G3 Houtstove
20150524 182316 Resized
PGA G3300 WGrill And Lid
M5000 WGrill And Lid Front
IMG 6252
IMG 3071
CH 5200
CH2200 1
CH4400 1
P7211105
Vakantie 2013 057
Oven
Plancha Naanbrood
Institutional No Background
2013 08 25 11.58.39
20150827 110613 Resized
Kuva 3
78
Econofire1 Comp.
DSCN0114
DSCN0115

Bekijk dit merk op de bestelsite: http://b2b.grillsandstoves.com/envirofit