Overig

Logo_Color               

 

KUPILKA 

Wanneer men toe is aan het kopen van servies & bestek voor “outdoor” gebruik, dan had men de keuze uit servies gemaakt van metaal, plastic, of hout zoals het traditionele Finse Kuksa. Tegenwoordig is er een andere optie bijgekomen. Een Fins bedrijf heeft servies & bestek gemaakt wat ligt, sterk en duurzaam is. Het is gemaakt van houtvezel composiet materiaal. KUPILKA heeft traditie en moderne lifestyle samen gebracht in een prachtige productlijn.

Het houtvezel composiet materiaal is ontwikkeld door PUUGIA het centrum voor houttechnologie in Joensuu en gemaakt door Kareline Oy Ltd. Het materiaal bestaat uit 50% hout en 50% polypropene ( NF-PP  BPA- FREE). De voordelen van houtvezel composiet materiaal zijn ten opzichte van 100% kunststof servies is dat het nog beter isoleert, een nog sterkere structuur heeft en dat het gebruik van kunststof met 50% is gedaald. Als je het houtvezel composiet materiaal vergelijkt met hout heeft het als voordeel dat het geen smaak en geur absorbeert, geen onderhoud nodig heeft en ongevoelig is voor vocht en warmte.

De betekenis van Kupilka is “kleine mok”. Het woord Kupilka is afgeleid van het Finse woord “Kuppi”. In het verleden, tijdens de koude Finse winters, warmden de mensen hun handen met hun “Kuppilka’s” door het drinken van gloeiend hete dranken. In vroegere tijden werden de “Kuppilka’s” tijdens de lange donkere dagen uit hout knoesten gesneden.

Kenmerken KUPILKA op een rij:
• Het absorbeert geen smaak en geurstoffen.
• Verdraagt een gebruikstemperatuur van -30 tot + 100 C (bijvoorbeeld koffie of thee)
• Is vaatwas vriendelijk en door de compactheid van het materiaal is het hygiënisch en gemakkelijk te reinigen.
• Is magnetron vriendelijk.
• Is licht van gewicht.
• Is stootvast en sterk.
• Heeft een natuurlijke, sobere uitstraling (hout structuur).
• Heeft een onderscheidende vorm, ligt goed in de hand.
• Heeft een onderscheidende verpakking van gerecycled karton.
• Logo of tekst via laserprint behoort tot de mogelijkheid.
• Kortom KUPILKA = DUURZAAM
• Kupilka kan ook zonder verpakking ingekocht worden.

kaytto_logot materiaali_logot

 

SPORTES

MITI-001 create your most ultimate log stove!

Buiten koken kan zo simpel zijn. Je pakt gewoonweg een stam van de houtstapel of uit je houtvoorraad, splitst deze in vier stukken, voegt aanmaakmateriaal toe en plaatst de MITI-001 * ( * Betekenis « houtblok » in Atikamekw Nehirowisiwok, dit zijn Quebec’s eerste bewoners ) op de bovenkant van de stam. Koken op een doorontwikkelde 400 jaar oude Noord-Europese outdoor cooking methode is onvoorstelbaar doeltreffend!

Cedric Sportes is industrieel ontwerper en heeft een passie voor vliegvissen, kamperen en jagen. Tijdens één van zijn trips in de bossen van Canada kwam Cedric op het idee om het koken op een “Zweedse Fakkel” te optimaliseren.
Koken op een “Zweedse Fakkel” is ontdekt door Zweedse militairen rond het jaar 1630. Sindsdien werd het gebruik van de Zweedse fakkel aangepast en voornamelijk als sfeerhaard gebruikt.

De MITI-001 is zo ontworpen dat hij gemakkelijk meegenomen kan worden, een optimale zuurstoftoevoer garandeert, veilig is in gebruik, en geschikt is voor alle type pannen en ketels. Voor op het terras thuis of tijdens je vakantie.

Na een succesvolle introductie van de MITI-001 in Canada en Amerika kwam er al snel vraag vanuit Europa en het verre oosten.
Robert Kattenberg, eigenaar van Grills & Stoves heeft de verkoop- en productierechten verkregen van Sportes Inc. voor de Europese markt. Robert heeft besloten om de MITI-001 te laten produceren door een vooraanstaande Duitse fabrikant.

Specificaties MITI-001


Materiaal : RVS 304 L / gegalvaniseerde stabiliteit staven

Opbergzak : wit / PP 50 x 30 cm.

Gewicht set : 1.130 kg / 2.5 Lb

Maten : MITI disk > ø 28 cm. / H 7 cm.
: stabiliteit staven > L 25 cm / D 8.8 mm.

Verpakking : 23 cm x 23 cm x 9 cm

Inhoud : 1 MITI disk / 4 stabiliteit staven / 1 opberg zak / 1 A5 gebruiksaanwijzing boekje

IRONATE

Bak de perfecte pizza in 3 minuten!

Bereid de perfecte pizza of flammkuchen zonder oven in huis, buiten op het terras of op de camping.

Zet de Ironate op het gasfornuis met de deksel onder de pan. Binnen 12 minuten kun je een temperatuur bereiken van zo’n 400 ˚C. Door de doordachte en optimale ratio’s van materiaal diktes van de deksel, bodem en wand bootst de Ironate de ondergrond van een steenoven na.

Haal de deksel met pan van het vuur en doe de pizza in de pan. Plaats dan de deksel en wacht ongeveer 3 minuten. Je hoort en ruikt de pizza die aan het garen is!

Zo gemakkelijk maak je de lekkerste pizza zonder duren en grote steenoven.

 De Ironate is gemaakt van CARBON STEEL. Vele top chefs gebruiken pannen en messen die gemaakt zijn van dit materiaal. De Ironate pan is na het productieproces gezandstraald, gereinigd, gecoat en behandeld met een minerale olie.

Ironate is een Europees bedrijf. De productie vindt plaats in Europa. Samen met een vooraanstaand productiebedrijf zijn er speciale mallen en machines ontwikkeld om de Ironate “de” perfecte vorm te geven.  De Ironate pan wordt doormiddel van een 1000 tons wals/pers vormgegeven. Door dit specialistische proces heeft de Ironate een perfecte platte bodem!

Specificaties Ironate NL

Spec Ironate DE

Spec Ironate UK

 

GRILL TUBE

Buitenkoken en grillen net even anders!

De Grill Tube is een stalenbuis met 6 haken waarin je hout, takken, kolen en briketten kunt gebruiken om net even anders te grillen en te koken. Hang aan deze 6 haken je spies met vlees, groenten of vis en stook het vuurtje in de buis op. De buitenkant van de buis wordt heet waardoor je gecontroleerd kunt grillen. Het leuke is dat je ziet wat er gebeurt! De spiesen kun je op verschillende afstanden van de buis hangen waardoor je optimale controle hebt.
Naast grillen is de Grill Tube uitermate geschikt voor het koken met Dutch ovens, pannen en/of waterketels. Door de uitgekiende afstand tussen de pan bodem en de Grill Tube maak je optimaal gebruik “koffie” water aan de kook brengen op een gemakkelijke manier.

De drie poten en de zes haken zijn demontabel en kunnen in de Grill Tube opgeborgen worden
De Grill Tube en kist worden in Nederland gemaakt door een sociaal ingesteld bedrijf
Warmte afgifte buitenkant tube bij normaal gebruik : 475 ˚C
Afmetingen gemonteerd : H 65 cm x Diameter 38 cm.
Afmeting niet gemonteerd : H 41 cm x Diameter 14 cm.
Gewicht/dikte stalen tube : 5 kg. / 3 mm.
Afmeting kist : L 45 cm x H 22 cm x B 27

 

 

Kupilka Picture
HIGH RES (300dpi) Kupilka Set R
HIGH RES (300dpi) Kupilka Set P
HIGH RES (300dpi) Kupilka Set M
HIGH RES (300dpi) Kupilka Set V
HIGH RES (300dpi) Kupilka Spork 225 M
Stove 3 Price
MITI Canada Bi
13115743 1750052241873825 1837522023 N
Dec. 15 2
2 (Custom)
8 (Custom)
17
42
42
37
33
16
Kupilka Cutlery 3
Kupilka 5 3
Kupilka 3 Nieuwe Kleuren
20151104 153836 W Compr
20151106 101933 W2 Compr
20151007 111032 Resized
Kupilka Knife LS 850 3
Kupilka Gift Box 1
Kupilka Premium 1
KUPILKA High Res(300dpi) 8514
TENTIIPII
Jordspyd Vikingepande (Custom)
20151007 104128 Resized
MITI

Bekijk dit merk op de bestelsite: http://b2b.grillsandstoves.com/kupilka